Apotheek Dolhain | Sport

Professioneel advies over voedingssupplementen

In de provincie Antwerpen is Apotheek Dolhain al jarenlang een gevestigde waarde als het gaat om voedingssupplementen en advies in sportvoeding, wetenschappelijk onderbouwd.

WAT? Persoonlijk sportvoedingsadvies

Kristof Dolhain volgt al jarenlang intensief de internationale wetenschappelijke literatuur over sportvoeding. In 2019 voltooide hij ook een meerjarig internationaal post-graduaat wat leidde tot het prestigieuze IOC Diploma in Sports Nutrition. Intussen werd een zeer ruime ervaring in topsport opgebouwd, maar het professioneel advies wordt aangepast aan elk niveau van sportbeoefening en aan de doelstellingen.

Bereid je je dus voor op een sportief exploot? Of wil je gewoon recreatief sporten en heb je nood aan een extraatje? Dan begeleiden wij je met persoonlijk voedingsadvies.

Dat advies begint altijd bij jou, nooit bij een bepaald product. We maken eerst een analyse van het type sport dat je beoefent, je doelstellingen en je trainingsregime. Dat betekent ook dat we graag je algemene voedingspatroon onder de loep nemen. Met de juiste voeding en vooral ook de juiste timing hiervan kan je al zeer mooie resultaten behalen. Als dat goed zit komen gerichte supplementen in beeld. Die moeten van onberispelijke kwaliteit zijn en uiteraard ook 100% gegarandeerd en aantoonbaar dopingvrij.

Apotheek Dolhain heeft sinds de lancering van het merk een partnership opgebouwd met Etixx Sports Nutrition, een Belgische fabrikant van hoogwaardige en sterk wetenschappelijk onderbouwde supplementen. Ook de bietensapconcentraten van Beet-It zijn beschikbaar, evenals een zeer ruim assortiment van de sportcompressiekousen van Herzog Medical.

Kristof  volgt de internationale wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding nauwgezet op. De wereld van de sportvoeding evolueert de laatste tijd immers razendsnel en dus blijft Apotheek Dolhain ook op het gebied van producten niet achter en werd het gamma in 2017 nog uitgebreid met het Belgische topmerk 6D Sports Nutrition. De samenwerking met KULeuven via Bakala Academy staat hier garant voor sterke wetenschappelijke onderbouw van de producten. "Where science meets sports"is voor Kristof alvast geen loze boodschap!

Vanaf 2020 wordt ook het Zweedse topmerk Maurten, gespecialiseerd in producten op basis van hydrogel technologie, aan het rijke assortiment toegevoegd. Meer dan ooit kunnen we voor alle sporters en voor alle omstandigheden een gepast antwoord bieden.


Benieuwd hoe we jou echt individueel begeleiden? Neem vrijblijvend contact op met Kristof ; 0478/209.833

Aarzel niet en maak meteen ook kennis met onze perfecte service en aangepaste condities.

Wielrennen
Zwemmen
Voetbal
Triathlon
Inline skating
Hockey
Volley
Apotheek Dolhain heeft een maximale stock van de sportvoedingsmerken 6D Sports Nutrition, Maurten, Etixx en de bietensapconcentraten van Beet-It. We adviseren ook de sportcompressiekousen van Herzog Medical en hebben daarvan ook een ruime voorraad.

VOOR WIE? Sportfanaten, topatleten en recreatieve sporters

Iedereen is bij Apotheek Dolhain aan het juiste adres voor advies over voedingssupplementen. In de provincie Antwerpen kun je terecht in de apotheek in Brasschaat, maar ook vanuit andere provincies schakel je onze expertise in. Maak een afspraak voor een eerste gesprek of bestel je supplementen.

We begeleiden zowel individuele sporters als teams. De eerste stappen in topsport zetten we via een intensieve samenwerking met Topvolley Antwerpen, en wat later ook met KHC Dragons. Sindsdien ondersteunen we individuele atleten en teams uit de meest diverse sporttakken. Daarbij werken we dikwijls en graag nauw samen met de medische staf, kinesisten, physical coaches, conditietrainers en sportdiëtisten – toppers in hun vakgebied.

Jarenlange intensieve studie van de internationale wetenschappelijke literatuur over sportvoeding leidde tot het behalen van het IOC Diploma in Sports Nutrition in 2019. En uiteraard volgen we ook de ontwikkelingen in sportvoedingproducten op de voet.

Na een jarenlang intensief partnership met Etixx (quasi van bij de opstart van het merk) groeide Apotheek Dolhain uit tot een referentie-apotheek op het gebied van sportvoedingsadvies. De bietensapconcentraten van Beet-It werden al snel een nuttige aanvulling van het gamma.

Eind 2017 werd het gamma verder uitgebreid worden met een nieuw topmerk: 6D Sports Nutrition. Bij 6D staat de nauwe samenwerking met KUL en Bakala Academy zeker garant voor een sterke wetenschappelijke onderbouw. De producten  werden grondig getest  door topatleten en ook in de productie worden de hoogste kwaliteitsnormen gehanteerd. "Where science meets sports" is  zowel bij 6D als bij Apotheek Dolhain geen holle slogan!

Sinds 2020 kunnen ook de producten van de Zweedse producent Maurten, gespecialiseerd in hydrogel-technologie, geadviseerd worden.

Ook ons ruime aanbod aan compressiekousen (Herzog Medical) en tapes en andere toebehoren kan elke sporter zeker bekoren.

HOE? Van snelle tip tot geoptimaliseerd voedingsschema

Jij bepaalt telkens hoeveel begeleiding je krijgt. Bel je met een snelle vraag? Dan krijg je meteen een antwoord. Start je vanaf nul? Dan maak je een afspraak voor een intakegesprek.

Bekijk hieronder het stappenplan van jouw begeleiding.

Stap 1
INTAKEGESPREK
Tijdens het intakegesprek brengen we jouw situatie in kaart. Welke sport beoefen je? Wat is je doel? Hoe ziet je trainingsschema eruit? Wat is je voedingspatroon?
Stap 2
Advies
Op basis van het eerste gesprek krijg je advies over de optimalisatie van je voeding en ook de timing hiervan. Heb je vragen over voedingssupplementen of zien wij redenen om het gebruik hiervan te overwegen dan kan je zeker zijn van een gedegen, logisch en onderbouwd advies en bekijken we samen welke supplementen een meerwaarde kunnen betekenen in jouw situatie.
Stap 3
Optimalisatie
Probeerde je een aantal producten uit? Dan koppel je terug en optimaliseren we samen de aanpak.
Stap 4
Voortzetting
Vond je jouw ideale set van voedingssupplementen? Dan kun je deze producten bij ons in de apotheek ophalen of via mail of telefonisch bestellen. Wij sturen met veel plezier ook alles op, dus afstand is zeker geen belemmering om gebruik te maken van het beste advies aan een sportieve prijs!

Bestel je sportvoeding aan de beste prijs en steun meteen ook BikeAid

Zo kan elke pedaalslag een trap tegen kanker zijn. Download de bestelbon en mail hem door naar apotheek@dolhain.be KIes voor levering aan huis of afhaling in de apotheek.

Bestelbon

Neem contact op met Apotheek Dolhain

Heb je een vraag over sportvoeding, wil je een intakegesprek of weet je al naar welke supplementen je op zoek bent? Apotheek Dolhain staat voor je klaar met advies én voedingssupplementen. Ben je verbonden aan een club of verantwoordelijk voor het sportief beleid van een (top) club? Dan bekijken we graag samen waar onze knowhow en onze service een meerwaarde kunnen betekenen.

Contacteer Dolhain