Apotheek Dolhain | Over ons

Apotheek in Brasschaat met unieke expertise in sportvoeding

Ons complementair team van Apothekers

Vakmensen

Bij Dolhain vinden wetenschap en sport elkaar. Die totaalbenadering van gezondheid maakt de apotheek in Brasschaat uniek. Je krijgt er correct en concreet advies over: 

  • geneesmiddelen
  • voedingssupplementen
  • verzorgingsproducten

Bovendien optimaliseren we de prestaties van sportfanaten en (semi-)professionele atleten dankzij gepersonaliseerd voedingsadvies. Daarbij vertrekken we altijd van jouw situatie, nooit van een specifiek product.

Struin hieronder door onze ontstaansgeschiedenis, maak kennis met het team en ontdek waarom sporters zo graag met ons samenwerken.

INGE SLEEUBUS
Apotheker
Kristof Dolhain
Apotheker
DEELTJE VAN DEN WIJNGAART
Apotheker assistent
ANNEKE VERAERT
Apotheker
ANN HENDRIKX
Apotheker

Apotheek in Brasschaat: wat voorafging

Het apothekerskoppel Kristof Dolhain en Inge Sleeubus ontmoet elkaar tijdens hun studies in Antwerpen. Daarna start Inge haar loopbaan bij apotheken in Schoten en Boom. Kristof vervult eerst zijn legerplicht in het HM Soest in Duitsland. Bij zijn terugkeer in België gaat hij aan de slag in apotheken in Antwerpen en Brussel. 

In 1998 nemen Kristof en Inge de apotheek van Kristofs vader Emiel over. Het begin van een mooi groeiverhaal …

Kristof Dolhain

Scoren in ploegverband

Na enkele jaren stapt de apotheek over van een één-tweetje naar een teamtactiek:

2001 – Deeltje Van den Wijngaart voegt als assistente haar Nederlandse opleiding en dito werkervaring toe aan de expertise van de apotheek.

2006 – Anneke Veraert brengt als jonge apothekeres een onvoorstelbare dosis gedrevenheid en enthousiasme mee naar de apotheek. En dat doet ze vandaag ook als jonge mama nog elke dag.

2013 – Ann Hendrikx vindt zich helemaal in de persoonlijke aanpak van Dolhain. Bovendien slaagt ze erin om haar job als halftime apothekeres te combineren met een andere passie: lesgeven. Vind je haar niet in de apotheek? Dan staat ze voor de klas.

Zo bestaat de apotheek in Brasschaat vandaag uit een complementair, vijfkoppig team. Je vindt er altijd een vertrouwenspersoon die je met de glimlach helpt.

2017 - Inge en Kristof nemen de nabijgelegen apotheek in Gooreind (Wuustwezel) over van de familie Jacques. Inge wordt per 1/1/17 de provisor van Gooreind Pharma en wordt daar bijgestaan door Sandra Snelders en Jessica Oerlemans.

2017 - Het team wordt nogmaals uitgebreid met een jonge kracht. Stephanie Nieuwinckel zal zowel bij Apotheek Dolhain in Maria-ter-Heide als bij Gooreind Pharma haar beste beentje voorzetten.

Gouden partner voor sporters

In de sport betekent 1 centimeter, 1 seconde of 1 doelpunt het verschil tussen winst en verlies. Daarom wil je in topconditie aan de start komen bij elke wedstrijd of race.

Wij voegen onze expertise in voedingsschema’s toe aan jouw trainingsarbeid.
Een succesformule, dankzij de:

  • nadrukkelijke aandacht voor de timing van gezonde en hoogwaardige voeding
  • wetenschappelijke benadering van sportvoeding
  • logische keuzes bij toevoegen van verantwoorde supplementen
  • ruime ervaring met individuele sporters, teams en clubs
  • contacten in een breed netwerk van specialisten
  • opvolging van de internationale ontwikkelingen op gebied van sportvoeding

Daarnaast begeleiden we niet-sporters bij hun gebruik van voedingssupplementen om lichaam en geest te versterken. Supplementen hebben bijvoorbeeld een positieve invloed op je gewrichten, je darmstelsel en je hart. Én op je emotioneel evenwicht, weerstand en concentratievermogen.

Soms zijn voedingssupplementen zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld na een bariatrische ingreep (maagverkleining).

Heb jij een specifieke vraag over voedingssupplementen? Contacteer ons

Wil je meer weten over onze aanpak of het aanbod? Surf naar sport of farma.