Apotheek Dolhain | Farma

Brasschaatse apotheek in de provincie Antwerpen

De apothekers in Brasschaat ontfermen zich over je geneesmiddelen en supplementen in de officina.

Deskundige apothekers in Brasschaat

Apotheek Dolhain? Dat is een complementair team van apothekers in Brasschaat. Dankzij hun uiteenlopende opleidingen, werkervaringen en persoonlijke interesses leren ze voortdurend bij van elkaar.

Bovendien volgen ze geregeld bijscholingen zodat de apotheek op elk moment helemaal mee is met de nieuwste ontwikkelingen. 

Optimale farmaceutische zorg

In de apotheek krijg je altijd persoonlijk advies op basis van wat jij ons vertelt én op basis van jouw farmaceutische dossier. We houden alles nauwgezet bij, zodat potentiële contra-indicaties, interacties, dubbelgebruik en intoleranties meteen aan het licht komen.

In mensentaal gezegd? We waken erover dat je nooit te veel, te weinig of de verkeerde medicijnen inneemt.

Expertise in voedingssupplementen

Apotheek Dolhain begeleidt je ook bij het gebruik van voedingssupplementen. Want het is cruciaal dat je uit het immense aanbod kiest voor kwaliteitsproducten. En dat je ze op de juiste manier gebruikt. Alleen dan bevorderen ze je gezondheid echt.

Bij ons krijg je uitsluitend supplementen die werkzaamheid, kwaliteit en veiligheid combineren. Inclusief deskundig advies. Zo behaal jij sterke resultaten, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Denk onder andere aan:

  • beenderen en gewrichten
  • hart en bloedvaten
  • hersenen en ogen
  • krampen en darmwerking
  • zware benen en aambeien
  • emotioneel evenwicht, energiepeil en weerstand
  • concentratievermogen, geheugen, stress en slaapstoornissen

Daarnaast zijn voedingssupplementen soms aangeraden na een medische ingreep of om de bijwerkingen van een medicijn te neutraliseren. Bijvoorbeeld wanneer je cholesterolremmers inneemt en wat extra co-enzym Q10 kunt gebruiken. 

Speciale aandacht gaat ook naar patiënten die een bariatrische ingreep (maagverkleining)* hebben ondergaan. Vermits de opname van voedingsmiddelen na de ingreep toch wel drastisch wijzigt is het voor deze patiënten een hele uitdaging  om dreigende tekorten   (vooral eiwitten, bepaalde vitaminen en mineralen,...) te vermijden. Met behulp van diëtisten zal het voedingspatroon zo goed mogelijk aangepast worden , maar dan nog is het voor deze patiënten onvermijdelijk en noodzakelijk om gerichte en aangepaste voedingssupplementen te gebruiken, en ook te blijven gebruiken. In België is er een geregistreerd  gamma van voedingssupplementen beschikbaar dat speciaal op maat van deze patiënten is ontwikkeld met aandacht voor optimale opneembaarheid, toedieningsvorm en smaak : BARINUTRICS.

* De meest uitgevoerde ingrepen zijn Gastric Bypass of Sleeve Gastrectomy